Onlajn fandrejzing modeli – primeri dobre prakse u Srbiji

06. Oct 2021 by NDNV Media Hub

Finansiranje lokalnih medija je oduvek bilo izazovno. Mali lokalni mediji pretežno imaju svega nekoliko medijskih radnika u svojim redakcijama od kojih se očekuje da, pored toga što proizvode sadržaj od javnog interesa, imaju izgrađene sposobnosti za pisanje i upravljanje projektima, kao i da obezbede dodatan prihod.

Onlajn fandrejzing predstavlja model, ili modele, po kojem lokalni mediji prikupljaju sredstva za svoje aktivnosti putem Interneta. Uključuje onlajn prodavnice, početne stranice i ostalo.

U okviru publikacije “Onlajn fandrejzing modeli – primeri dobre prakse u Srbiji”, koju je izdalo Nezavisno društvo novinara Vojvodine i NDNV Media Hub, vodimo vas kroz zakonski okvir koji omogućava implementaciju onlajn fandrejzing modela i prostor za unapređenje, sistem e-trgovine, onlajn fandrejzing modele i primere dobre prakse u Srbiji.

Klikom na baner možete preuzeti publikaciju

Izrada ove brošure omogućena je uz pomoć američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržaj ove brošure odgovoran je IREX i ona ne mora nužno odražavati stavove USAID-a i vlade Sjedinjenih Američkih Država.