Aktuelno

Pogledajte kakve sve događaje organizujemo u NDNV Media Hub-u. Informišite se o događajima koji se dešavaju kod nas.

Trudimo se da sadržaj koji nudimo našim korisnicima bude šarolik, te pored offline događaja imamo i bogatu ponudu onlajn sadržaja.


Saznaj i razaznaj program medijske pismenosti – prijave otvorene do 13. septembra

Saznaj i razaznaj program medijske pismenosti u saradnji sa Medija i reform centar Niš, organizuje akreditovane letnje škole za nastavnike srednjih škola pod nazivom „Saznaj i razaznaj – obuka iz oblasti medijske i informacione pismenosti i kritičkog mišljenja”. Poziv je otvoren prevashodno za nastavnike izbornih programa i predmeta Jezik, mediji i kultura i Gradjansko vaspitanje, ali i za sve zainteresovane za osnove medijskog obrazovanja i implementiranje elemenata medijske pismenosti i kritičkog mišljenja na svojim časovima. Stručni skup se nalazi u Katalogu akreditovanih programa koji objavljuje ZUOV pod brojem 629 i nosi 4 boda.

Letnje škole će biti održane u Vrnjačkoj Banji u trajanju od 4 dana, u 2 termina:

 1. 24. – 27. septembar 2021. godine;
 2. 1. – 4. oktobar 2021. godine.

Prijava je otvorena do 13. septembra, putem formulara na linku: https://forms.gle/iJL2m7PKgyeRDcg8A

Napominjemo da će obuke biti organizovane u skladu sa svim aktuelnim merama protiv širenja covid-19 virusa, uključujući nošenje maski i praktikovanje socijalne distance. Međutim, ukoliko u narednom periodu dođe do znatnog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji, bićemo u obavezi da skupove otkažemo i naknadno ih sprovedemo u drugom formatu.

Više detalja se nalazi u dokumentu u prilogu, a za sva dodatna pitanja nas možete kontaktirati mailom na: aduraki@irex.org ili ahasanbegovic@irex.org


Ispričajte jednu priču na više medijskih platformi: napredna onlajn radionica

Da li ste završili početni onlajn kurs multiplatformskog novinarstva? Da li želite da produbite svoje znanje i naučite još trikova i tehnika zanata? Da proizvodite sadržaje prilagođene praćenju na mobilnim telefonima i angažujete svoju publiku kroz moćne multiplatformske priloge?
Pridružite se uživo na besplatnoj naprednoj onlajn radionici multiplatformskog novinarstva koja će se održati od 22. do 25. aprila.
Ova praktična onlajn radionica će vam, kroz individualne i grupne vežbe i podršku naših trenera i mentora, omogućiti da steknete napredne veštine multiplatformskog novinarstva i ideje o tome kako najbolje da ih primenite.
Po završetku radionice znaćete kako da date nov život svojim pričama na različitim platformama i da angažujete svoju publiku. Naučićete da:


● Bolje razumete svu složenost medijskog okruženja koje se stalno menja
● Analizirate medijske navike različitih publika i kako da, na osnovu njih, kreirate svoju uredničku politiku
● Prilagodite svoje priče različitim platformama – onlajn, mobiline i štampanoj – i ostvarite maksimalni domet i uticaj
● Koristite posebne tehnike proizvodnje multiplatformskih novinarskih priča
● Prilagodite formate svojih priča različitim platformama
● Razvijate veštine stvaranja priča posebno prilagođenih za praćenje na mobilnim telefonima
● Primenite nove uredničke veštine kako bi kreirali balansirani sadržaj

Imate li previše obaveza te nedelje? Bez brige: iako je predviđeno da onlajn radionica traje četiri dana, ona je osmišljena tako da vam omogućava da prisustvujete grupnim i individualnim sesijama, ali i da u međuvremenu nastavite sa profesionalnim angažovanjem ili ličnim obavezama:

Četvrtak – subota, 22.04. – 24.04.: Učesnici će imati 4 sata onlajn treninga sa pauzama između sesija i radni zadatak nakon treninga (u proseku 3 sata). Učesnici će moći da biraju između dva termina, jutarnjeg i popodnevnog.

Nedelja, 25.04.: Poslednji dan radionice rezervisan je za pojedinačne sesije posvećene kreiranju multiplatformskih novinarskih priča. Svaki od učesnika imaće priliku da sa trenerom i mentorom radi u proseku oko 30 – 45 minuta, dok drugi deo dana može se iskoristiti za samostalan rad na uređivanju priloga. Naši treneri će biti dostupni od 10:00 do 18:00 za pojedinačne sesije.

Po završetku onlajn radionice: Svi učesnici će imati priliku da se konsultuju sa našim stručnjacima u periodu nakon završetka onlajn radionice kako proizveli kvalitetni multiplatformski sadržaj spreman za objavljivanje.

Preduslov za prijavu za naprednu onlajn radionicu je uspešno pohađanje četvorosatnog početnog onlajn kursa multiplatformskog novinarstva.

Da bi se prijavili na ovaj onlajn kurs posetite stranicu https://bit.ly/30WBmpN

ROK ZA PRIJAVU: Utorak, 20.04., do 16h.

Za više informacija: ukoliko imate pitanja vezi sa onlajn kursom ili onlajn radionicom mobilnog novinarstva, obratite se Maji Vasić-Nikolić e-poštom: majavn@thomsonfoundation.org


Povećajte svoju publiku:

Ispričajte jednu priču na više medijskih platformi!

Da li ste novinar/ka koji/a želi da bolje razume aktuelne trendove kod publike i izazove medija u digitalnom dobu? Želite li da kreirate sadržaje koji su prilagođeni mobilnim uređajima i angažujete svoju publiku kroz moćne novinarske priče na više medijskih platformi?

Kroz kurs ćete saznati više o tome kako je tehnologija zauvek promenila svet medija. Saznaćete kako da privučete i angažujete publiku koja se okreće novim vrstama sadržaja, formata i platformi. Kurs će vam dati osnovna oruđa za proizvodnju medijskih sadržaja prilagođenim različitim potrebama i očekivanjima vaše publike.  Na kraju, naučićete i kako medijske organizacije treba da reaguju na promene u svetu medija, i koje su najbolje prakse za ciljanje publike  na različitim platformama. 

TOKOM KURSA ĆETE NAUČITI:

 • Kako se navike u praćenju vesti kod publike menjaju pod uticajem tehnologije;
 • Kakav sadržaj publika očekuje na različitim platformama;
 • Kako se mediji prilagođavaju promenjivim navikama publike;
 • Kako da kreirate i prilagodite medijske sadržaje za više platformi.

Prijavite se: steknite sertifikat Thomson Fondacije i postanite multiplatformski novinar! 

Link na stranicu gde se možete registrovati, a potom i upisati na kurs: Multiplatformsko novinarstvo

Za više informacija o onlajn kursu mobilnog novinarstva i projektu u okviru kojeg se sprovodi kontaktirajte Maju Vasić-Nikolić putem e-maila na majavn@thomsonfoundation.org

Kako da ostanete bezbedni dok
izveštavate sa protesta

U poslednjih nekoliko godina broj nasilnih protesta u regionu se povećao, kao i broj incidenata protiv novinara koji izveštavaju sa njih. Novinare nisu napadali samo nezadovoljni građani, već i pripadnici policijskih snaga i zbog toga je od ključne važnosti da budu dobro pripremljeni i bezbedni na svom zadatku. 

To je težak zahtev za novinare koji  su navikli da na prvo mesto stave priču, a razmišljaju o bezbednosti naknadno! Ali, znati kako da pročitate gomilu i prepoznate potencijalno opasne situacije pre nego što se dese može vam spasiti život!

U saradnji sa Natašom Kovačev, iskusnom novinarkom koja je izveštavala sa mnogih protesta u zemljama Zapadnog Balkana i Evrope, i timom međunarodnih i regionalnih stručnjaka Thomson Media je razvio kurs koji će vam pomoći da se pripremite za izveštavanje sa protesta i znate kako da reagujete ukoliko oni postanu nasilni. Ovaj kurs nudi praktične savete o tome kako da ostanete bezbedni tokom protesta, kako da komunicirate sa policijom i šta da učinite ukoliko ste uhapšeni. 

Fizička bezbednost nije jedina na koju treba misliti: izuzetno je važno da pre odlaska na teren osigurate svoju opremu, kao i da znate kako da brinete o svom mentalnom zdravlju kada se priča završi.

Registrujte se i upišite kurs: Zapadni Balkan: Kako da novinari ostanu bezbedni prilikom praćenja protesta

Za više informacija o onlajn kursu i projektu u okviru kojeg se sprovodi kontaktirajte Maju Vasić-Nikolić putem e-maila na majavn@thomsonfoundation.org 


Trening na temu rodne ravnopravnosti

Program Media for All koji sprovodi konzorcijum koji predvodi British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, realizuje dva modula Treninga na temu rodne ravnopravnosti: Bezbednost novinarki i novinara i Izgradnja kapaciteta za rodnu ravnopravnost u medijima.


O treningu:

Treninzi su besplatni i realizovaće ih lokalni eksperti na lokalnim jezicima, onlajn, uz učešće gostujućih govornika/eksperata. Svrha obuka je podizanje svesti o pitanjima rodne ravnopravnosti i unapređenje rodne osetljivosti u okviru proizvodnje sadržaja i politika vašeg medija.
Pozivamo Vas da nam se pridružite i učestvujete na dva dvodnevna treninga koji će trajati po tri sata. Mi ćemo Vam blagovremeno poslati poziv i agendu treninga.


Glavni ciljevi prvog modula – Bezbednost novinarki i novinara jesu da Vam pomognu da:
• Prepoznate potrebu za procenom rizika i izvršite adekvatnu procenu rizika pre preuzimanja određenog zadatka.
• Izradite planove komunikacije u kriznim situacijama i navedete kontakte koje treba kontaktirati u urgentnim okolnostima.
• Sprovedete metodologiju upravljanja rizicima na konkretnom slučaju.
• Prepoznate izloženost na internetu, moguće pretnje i modele nasilja na internetu i na osnovu toga definišete i prepoznate nasilje i napade u onlajn prostoru.
• Razvijete strategije za zaštitu vašeg rada, vas samih i vaših izvora i članova tima.

U okviru drugog modula – Izgradnja kapaciteta za rodnu ravnopravnost u medijima, naš cilj je da:
• Podignemo svest i unapredimo razumevanje novinarki i novinara o značaju rodne ravnopravnosti u medijima.
• Unapredimo razumevanje o glavnim konceptima rodne ravnopravnosti.
• Zajedno prođemo kroz rodno osetljive indikatore za medije (GSIM) i mogućnosti za njihovu primenu,
• Porazgovaramo o adekvatnoj upotrebi rodno osetljivog jezika i proizvodnji sadržaja.

Prijava:


Molimo Vas da potvrdite svoju zainteresovanost za učešće na treningu i da nam javite koliko ljudi iz vašeg medija biste želeli da uključite do srede, 3. februara 2021. godine:
Vladimir.GolubovicAtanasov@britishcouncil.org


Postanite mobilni novinar – besplatna napredna onlajn radionica

Thomson Media Fondacija organizuje besplatan kurs mobilnog novinarstva za novinare i novinarke iz Srbije.
Radionica Napredni kurs mobilnog novinarstva će se održati od 2. do 6. februara pod nadzorom lead trenera Aleksandra Manasieva.

Ova onlajn radionica će biti organizovana uživo putem onlajn platforme Zoom i omogućiće vam da steknete napredne veštine mobilnog novinarstva, njihovu praktičnu primenu kroz individualne i grupne vežbe i podršku naših trenera i mentora.

Po završetku onlajn radionice ćete znati da:

 • Koristite naučene tehnike za stvaranje moćnih fotografija pomoću pametnog telefona;
 • Primenite veštine za pravljenje kratkih video zapisa i foto priča pomoću pametnog telefona;
 • Stvorite atraktivan sadržaj koji angažuje vašu publiku;
 • Koristite aplikacije za snimanje i uređivanje pogodne za iOS i / ili Android uređaje;
 • Prepoznajte formate potrebne za različite društvene medije;
 • Prilagodite snimke snimljene pametnim telefonima različitim društvenim mrežama;
 • Stvorite sadržaj pogodan za gledanje na pametnim telefonima;
 • Koristite veštine za stvaranje uravnoteženog novinarskog sadržaja.

Imate li previše obaveza te nedelje? Bez brige: iako je predviđeno da onlajn radionica traje pet dana, ona je osmišljena tako da vam omogućava da prisustvujete grupnim i individualnim sesijama, ali i da u međuvremenu nastavite sa profesionalnim angažovanjem ili ličnim obavezama:

Utorak, 02.02: Učesnici će imati 4 sata onlajn treninga sa pauzama između sesija i radni zadatak nakon treninga (u proseku 3 sata).


Sreda-petak: Učesnici će raditi po grupama: Grupa 1, onlajn sesije od 10:00 do 13:00 i Grupa 2, onlajn sesije od 14:00 do 17:00 (vežbe i radni zadaci nakon treninga: oko 3 sata)


Subota 06.02: Poslednji dan radionice rezervisan je za pojedinačne sesije usredsređene na montiranje priloga. Svaki od učesnika imaće priliku da sa trenerom i mentorom radi u proseku oko 30 – 45 minuta, dok drugi deo dana može se iskoristiti za samostalan rad na uređivanju priloga. Naši treneri će biti dostupni od 10:00 do 18:00 za pojedinačne sesije.

Po završetku onlajn radionice:

Svi učesnici će imati priliku da se konsultuju sa našim stručnjacima u periodu nakon završetka onlajn radionice kako bi na mobilnom telefonu kreirali kvalitetne priče spremne za objavljivanje.

Preduslov za prijavu za onlajn radionicu je uspešno pohađanje našeg četvorosatnog početnog onlajn kursa mobilnog novinarstva. Da bi se prijavili na onlajn kurs posetite stranicu https://bit.ly/33eOPdE

Način prijave za onlajn radionicu: Da biste se prijavili za naprednu onlajn radionicu, popunite online obrazac koji se nalazi na ovom linku – https://bit.ly/3nGPm19

Za više informacija: ukoliko imate pitanja vezi sa onlajn kursom ili onlajn radionicom mobilnog novinarstva, obratite se Maji Vasić-Nikolić e-poštom: majavn@thomsonfoundation.org.


Onlajn tribina: Dvadeset i pet godina od Dejtona – kako naći izlaz iz zamrznutih konflikta?

Portal Autonomija će u sredu, 25. novembra u 19.00 sati, na svom kanalu na društvenoj mreži Fejsbuk organizovati tribinu „Dvadeset i pet godina od Dejtona – kako naći izlaz iz zamrznutih konflikta?“

Na tribini će govoriti: novinar i kolumnista Dragan Bursać iz Bosne i Hercegovine, istoričar Milivoj Bešlin iz Srbije i novinar Boris Pavelić iz Hrvatske. Moderator će biti novinar Dinko Gruhonjić.

Održavanje tribine podržala je američka fondacija NED.
Podesi podsetnik!

Prijava na Solution Lab Nezavisnog društva novinara Vojvodine

Kako unaprediti zajednicu u svetu rastuće pretnje za privatnost? Kako pojednostaviti pristup otvorenim podacima? Kako da izgradimo poverenje prema podacima do kojih dolazimo kroz javne baze? Ovo su glavna pitanja prvog Solution lab-a koji okuplja pre svega mlade novinare i predstavnike IT sektora.

Novi format saradnje između novinara i IT predstavnika koji pokreće Nezavisno društvo novinara Vojvodine u okviru projekta „Novi horizonti: Hakaton za nova rešenja u novinarstvu“, želi da podrži saradnju između različitih učesnika javnog života. Ideja je da se kroz kolaboraciju novinara, IT stručnjaka i drugih, nađu rešenja na nove izazove koji se pojavljuju zbog rastuće količine podataka o građanima na digitalnim platformama, a istovremeno zbog nedostatka transparentnosti institucija.

Poziv je otvoren do 1. decembra. Klikni ovde za prijavu.

Ukoliko želite da saznate više, detaljne informacije možete naći ovde.

Emisija NDNV: Teorije zavere – put do moći i profita

“Neke zavere su opasne, posebno kad se izgubi poverenje u institucije”

Teorije zavere vrlo često se razvijaju tako što kreću kao dezinformacije sa političke scene, pa onda takve teorije opet koriste političari zarad ostvarenja nekih svojih interesa, ocenila je sociološkinja Kristina Dorić u emisiji Nezavisnog društva novinara Vojvodine “Zaverenici u službi populista”. Novinar Igor Išpanović kazao je da primer gradnje kulta ličnosti u našem društvu, kao i kulta žrtve, pokazuje da su ljudi koji veruju teorijama zavere skloniji autoritarnim sistemima.

Pogledaj emisiju

Fejsbuk emisija “Zaverenici u službi populista”

Onlajn emisiju “Zaverenici u službi populista” emitovaćemo u četvrtak, 19. novembra, u 19.00 časova, posvećenu opasnostima širenja teorija zavere u medijima i na društvenim mrežama.

U emisiji će učestvovati sociološkinja Kristina Dorić i novinar Igor Išpanović

Iako se teorije zavere ponekad mogu činiti kao zabavan i bezopasan sadržaj, takve teorije – od ravne Zemlje do besmislenih teza o 5G tehnologiji – podrivaju poverenje u nauku i podstiču uverenje da je čitav svet pod kontrolom male interesne grupe. Cilj ove emisije je da na primeru teorija zavere koje su dominantne tokom pandemije objasni kako se takvi narativi stvaraju, prihvataju i šire.

Emisija NDNV: Odgovornost za promociju pseudo-nauke snose političari

“Ključna saradnja između novinara i naučnika u informisanju javnosti”

Širenja pseudo-naučnih teorija, posebno u okolnostima pandemije, u Srbiji je na zabrinjavajućem nivou, a posebno je opasno što nema odgovornosti niti adekvatne reakcije države čak i kad se za promociju sadržaja koji ugrožavaju javno zdravlje koriste mediji koji imaju veliku popularnost, ocenili su naučna saradnica na Insitutu za fiziku u Beogradu Aleksandra Alorić i novinar Igor Mihaljević u emisiji Nezavisnog društva novinara Vojvodine “Digitalni alhemičari”.

Pogledaj emisiju

Fejsbuk emisija “Digitalni alhemičari”

Onlajn emisiju “Digitalni alhemičari” emitovaćemo u četvrtak, 12. novembra, u 19.00 časova, i razgovaraćemo o uticaju pseudo-naučnih sadržaja na društvenim mrežama i opasnostima od takvih narativa po društvo.

U emisiji će učestvovati naučna saradnica na Insitutu za fiziku u Beogradu Aleksandra Alorić i novinar Igor Mihaljević, a voditeljka je novinarka Svetlana Paramentić.

Poslednjih godina na društvenim mrežama sve su popularniji pseudo-naučni sadržaji koji pružaju besplatnu, široku i brzu promociju neutemeljenih tvrdnji o nauci. Iako su Facebook, Instagram i Twiter započeli borbu protiv takvih narativa, period pandemije pokazao je da oni ipak uspevaju da pronađu put do publike. Cilj ove emisije je da upozori publiku na ključne strategije pseudo-naučnih narativa.

Fejsbuk emisija “Moć podataka” na mađarskom jeziku

Nova epizoda emisije T-MA na mađarskom jeziku će biti emitovana u četvrtak, 05. novembra, u 19.00 časova, sa naslovom “Moć podataka“, posvećenu zaštiti podataka o privatnosti i tome koja generacija je najranjivija u ovom domenu u onlajn okruženju.

U emisiji će učestvovati IT stručnjak Čaba Korponai i advokat Mikloš Silađi. Emisiju će voditi novinar Daniel Čikoš.

Emisija će biti emitovana na Fejsbuk stranicama Nezavisnog društva novinara VojvodineNDNV Media Hub-aAutonomije i Második Nyilvánosság u okviru projekta „Promocija medijske i informacijske pismenosti i jačanje nezavisnih medija na Zapadnom Balkanu“ koji sprovodi Novosadska novinarska škola uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Emisija NDNV: Najopasnije zloupotrebe ličnih podataka građana od strane institucija

“Policija ipak može da interveniše, samo je pitanje kad se na to odlučuje i u kojim slučajevima”

Lični podaci građana Srbije su nezaštićeni, a brojni su primeri zloupotreba tih podataka i od strane institucija, ocenio je pravnik Veljko Milić u emisiji Nezavisnog društvo novinara Vojvodine “Čiji su (naši) podaci”. Ekspert za slobodu izražavanja na internetu iz Bosne i Herecegovine Aleksandar Bibanović istako je da je sloboda izražavanja koju pruža internet veoma bitna, ali da mora postojati svest i odgovornost o etičnosti izražavanja u tom prostoru.

Pogledajte emisiju

Onlajn emisija: Čiji su (naši) podaci?

Gledajte novu onlajn emisiju NDNV-a “Čiji su (naši) podaci?” u četvrtak, 29. oktobra, u 19.00 časova, posvećenu zaštiti privatnosti na mreži.

U emisiji će učestvovati ekspert za slobodu izražavanja na internetu Aleksandar Bibanović i pravnik Veljko Milić.

U emisiji će biti reči i o tome na koji sve način mogu da se zloupotrebe lični podaci građana na internetu i kakve nevolje zbog toga mogu da zadese pojedince koji iz različitih razloga nemaju uvek u vidu takve opasnosti.

Emisiju možete pratiti na svim fejsbuk stranicama NDNV i NDNV Media Hub.

Konferencija za novinare “Zelena deponija”

Udruženje za zaštitu prava potrošača “Prosperitet” iz Novog Sada organizuje konferenciju za novinare u sklopu projekta “Zelena deponija” koja će biti održana u četvrtak, 29.10.2020. godine sa početkom u 11 časova u NDNV Media Hub-u

Na konferenciji za novinare će biti reči o samom projektu “Zelena deponija” koji doprinosi razvoju kompetentnog civilnog društva za podršku primeni pravnih tekovina Evropske unije u oblasti životne sredine putem javnog zagovaranja koje ima za cilj pokretanje šire javnosti radi uticaja na donosioce odluka u vezi uvođenja i unapređnja sistema primarne separacije komunalnog otpada na teritoriji Grada Novog Sada i opština obuhvaćenih Regionalnim planom upravljanja otpadom i izgradnje regionalne deponije.

Konferencija za medije Grupe za konceptualnu politiku

Konferencija za novinare Grupe za konceptualnu politiku povodom izlaska iz štampe novog, devetog broja biltena „Stanar“, autentičnog glasila građanskog aktivizma, će biti održana u ponedeljak, 26. oktobra 2020. godine, sa početkom u 12 sati u MediaHub prostoru. Organizatori će osim promocije novog broja biltena javno uputiti poziv građanima Novog Sada da se kandiduju i međusobno biraju na nepartijskim izborima za mesne zajednice koji će se održati 2021. godine.

Na konferenciji će učestvovati: Savo Romčević, GKP, urednik biltena STANAR, Branka Ćurčić, GKP i Inicijativa za lokalnu samoupravu i Dragana Arsić, predstavnica Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“, aktivna građanka, saradnica i autorka u ovom broju biltena.

Celokupan poziv na konferenciju za novinare se nalazi na ovom linku.

Fejsbuk emisija “Zarobljeni u mreži” na mađarskom jeziku 

Emisija T-MA na mađarskom jeziku će se emitovati u četvrtak, 22. oktobra, u 19.00 časova, sa naslovom “Zarobljeni u mreži“, posvećenu načinima kako da izbegnemo propagandu u onlajn okruženju.

U emisiji će učestvovati glavni urednik istraživačkog portala Átlátszó Tamaš Bodoki i docent na Univerzitetu za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti dr Đerđ Molnar. Emisiju će voditi novinar Daniel Čikoš.

Emisija će biti emitovana na Fejsbuk stranicama Nezavisnog društva novinara VojvodineNDNV Media Hub-aAutonomije i Második Nyilvánosság u okviru projekta „Promocija medijske i informacijske pismenosti i jačanje nezavisnih medija na Zapadnom Balkanu“ koji sprovodi Novosadska novinarska škola uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Dodeljeni su sertifikati pripravnicima NDNV-a

Devetnaest mladih novinara koji su bili deo pripravničkog programa NDNV-a “Nova digitalna generacija novinara”,  danas je dobilo diplome o stečenom znanju iz oblasti istraživačkog i analitičkog novinarstva, digitalnog, odnosno multimedijalnog novinarstva, onlajn i donacijskog fandrejzinga, medijske legislative i bezbednosti novinara, fekt čekinga i data novinarstva.

Projekat je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Emisija NDNV: Društvene mreže kontrolori informisanja

Društvene mreže su u rukama jako malog broja izuzetno moćnih korporacija i te platforme su glavni arbitar slobode govora i kontrolori protoka informacija, rekao je Bojan Perkov iz Share fondacije u emisiji Nezavisnog društva Novinara Vojvodine “Društvene mreže pod okupacijom”. Novinarka CINS-a Teodora Ćurčić ocenila je da se zbog izostanka regulacije mnogo lakše manipuliše javnošću na društvenim mrežama nego u klasičnim medijima.

Pogledajte emisiju

Fejsbuk emisija “Društvene mreže pod okupacijom”

Gledajte našu emisija “Društvene mreže pod okupacijom” u četvrtak, 15. oktobra u 19 časova na našoj fejsbuk stranici. Ovu emisiju ćemo posvetiti uticaju propagande na društvenim mrežama. Gosti emisije Teodora Ćurčić, novinarka CINS-a i Bojan Perkov, istraživač u Share fondaciji će razgovarati sa voditeljkom Svetlanom Paramentić na ovu temu.
Debatovaće se o tome da li su društvene mreže prostor slobode govora ili alatke za manipulaciju javnošću, ko dominira u tom prostoru i koje teme izazivaju najviše pažnje.

Voleli bismo da se i vi uključite u našu emisiju putem komentara ili poruka. Postavite pitanje našim sagovornicima.