Poznavanje zajednice medija kao preduslov za izgradnju međusobnog poverenja

06. Oct 2021 by NDNV Media Hub

Da bi mediji i organizacije mogli da postignu diverzifikaciju prihoda i izvora finansiranja, a koristeći prihvatljive modele poput onlajn fandrejzinga, potrebno je da oko svoje redakcije imaju izgrađenu zajednicu podrške, koja je snažna, lojalna i koja zauzvrat dobija vrhunski kvalitetan sadržaj.

Taj sadržaj treba da ima posebnu vrednost za korisnike i da odražava potrebu za tačnim i pravovremenim informacijama.

Izgradnja angažovane zajednice koja postaje lojalna i spremna da podrži rad redakcije i medija finansijski je dugoročni, kontinuirani proces sa strateškim pristupom.

Publikacija “Poznavanje zajednice medija kao preduslov za izgradnju međusobnog poverenja”, koju je izdalo Nezavisno društvo novinara Vojvodine i NDNV Media Hub, je kratak vodič o osnovnim pojmovima i procesima za definisanje zajednice vašeg medija, kao i načinima za angažovanje iste. Predstavljamo i nekoliko jednostavnih alata koji će vam pomoći da upoznate svoju zajednicu i da odredite najbolji mogući način međusobne komunikacije na relaciji vaš medij – vaša zajednica.

Klikom na baner možete preuzeti publikaciju

Izrada ove brošure omogućena je uz pomoć američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržaj ove brošure odgovoran je IREX i ona ne mora nužno odražavati stavove USAID-a i vlade Sjedinjenih Američkih Država.