Multimedija u službi profesionalnih medija

06. Oct 2021 by NDNV Media Hub

U protekle dve decenije multimedijalni sadržaji postali su važan deo našeg digitalnog okruženja. Pojavom kompleksnih sadržaja u gejming industriji, ali i generalno u industriji zabave, neminovno postavljaju nove izazove i zahteve i samoj medijskoj industriji.

Mediji zato nastoje da kompleksne višeslojne sadržaje i priče kroz multimedijalni pristup približe krajnjem korisniku, odnosno zajednici.

Multimedija podrazumeva kombinaciju teksta, audio formata, videa, slike i drugih elemenata koji pospešuju komunikaciju i interakciju sa zajednicom. Ukoliko nije u službi lakšeg razumevanja sadržaja i ne otvara mogućnost interkacije (link, pokretanje i „preskakanje“ video sekvenci, preslušavanje audio materijala, i/ili interkativnih elemenata), teško možemo sadržaj definisati kao multimedijalni.

U publikaciji “Multimedija u službi profesionalnih medija” ćete se upoznati sa osnovnim elementima multimedijalnog novinarstva. U njoj pišemo i o tome kako možete jačati odnos sa zajednicom, izborom odgovarajuće platforme i sadržaja.

Klikom na baner možete preuzeti publikaciju

Izrada ove brošure omogućena je uz pomoć američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržaj ove brošure odgovoran je IREX i ona ne mora nužno odražavati stavove USAID-a i vlade Sjedinjenih Američkih Država.